O konferenci

Program konference
  Plenum
  Delovna skupina 1
  Delovna skupina 2
  Delovna skupina 3

Urnik

Prispevki

Informacije, stiki
  Lokacija
  Nastanitev

Fotogalerija


O konferenci

Andragoški center Slovenije je v letih 2009 do 2011 izpeljeval obsežnejši projekt Izobraževanje in usposabljanje strokovnih delavcev v izobraževanju odraslih od 2009 do 2011, ki je bil denarno podprt s sredstvi Evropskega socialnega sklada in Ministrstva RS za šolstvo in šport.

Že iz naslova projekta je razvidno, da je bil njegov temeljni namen zagotoviti usposabljanje in spopolnjevanje izobraževalcev odraslih, saj lahko le-ti s kakovostnim, sodobnim in raznovrstnim znanjem bistveno prispevajo h kakovosti in učinkovitosti izobraževanja odraslih v Sloveniji. Izobraževalec odraslih je raziskovalec, ko proučuje potrebe okolja, strok in panog ter posameznikov po znanju, je razvojnik, ko razvija nove programe izobraževanja in jih umešča v življenje, je animator, ko navdušuje odrasle za učenje, je učitelj in svetovalec, ko vodi odrasle k znanju, če opišemo le temeljne procese, ki jih upravlja. Vse te vloge izobraževalci odraslih opravljajo na zelo raznolikih področjih, od formalnega izobraževanja, ki zajema tako osnovno šolo kot univerzitetno izobraževanje, do neformalnega izobraževanja, ki zajema prav vsa področja človekovega udejstvovanja, od poklicnega do skupnostnega in osebnega.

S projektom smo želeli v usposabljanje in spopolnjevanje zajeti izobraževalce z različnih področij: tiste, ki se ukvarjajo z izvajanjem programov za dvig pismenosti odraslega prebivalstva, izvajalce programa PUM (Projektno učenje za mlajše odrasle), vodje in mentorje iz središč za samostojno učenje, vodje in člane skupin za kakovost in svetovalce za kakovost izobraževanja odraslih, svetovalce v svetovalnih središčih ISIO. Del spopolnjevanja pa je zajemal novosti v stroki, poglabljanje znanja o novih metodah (npr. o e-učenju) in spopolnjevanje v zvezi z novimi pogledi na vlogo izobraževalcev odraslih. Skratka, z usposabljanjem in spopolnjevanjem smo poskušali podpreti vsaj del različnih vlog, ki jih danes opravljajo izobraževalci odraslih, zato smo tako naslovili tudi zaključno konferenco - Andragoško spopolnjevanje v prepletu različnih vlog izobraževalcev odraslih.

Zaključna konferenca je namenjena predstavitvi rezultatov, ki smo jih dosegli v projektu, ki pa jih želimo osvetliti in nadgraditi s pogledi v prihodnost - kakšno znanje še potrebujejo izobraževalci odraslih, da bodo lahko učinkovito prispevali k reševanju problemov sodobnega sveta (ekonomska in moralna kriza, demografski problemi, okoljska problematika in problematika trajnostnega razvoja ipd.) in bili odlični podporniki odraslim na njihovi poti k znanju.


Projekt financirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo RS za šolstvo in šport. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja« in prednostne usmeritve »Izboljševanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja


Prijavnica
E-prijavnica

Novice
Zadnje povabilo na zaključno konferenco ESS

Povabilo na zaključno konferenco

Prva najava zaključne konference

Arhiv novic

 Fotogalerija