Za medije

Za Letni posvet o izobraževanju odraslih (LPoIO) 2017, tradicionalno stanovsko srečanje deležnikov v izobraževanju odraslih, so sodelavci Ministrtsva za izobraževanje, zanost in šport (MIZŠ) ter Andragoškega centra Slovenije (ACS) pripravili zanimiv program, ki bo odražal aktualna dogajanja v politiki, razvojno-raziskovalni stroki in praksi izobraževanja odraslih v Sloveniji. Ta bo v svojem pozdravnem nagovoru povzela ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič. V nadaljevanju se bosta zvrstila plenarna prispevka mag. Boštjana Vasleta, direktorja Urada RS za makroekonomske analize in razvoj, o Strategiji dolgožive družbe ter Katje Kragelj iz ACS o novem inštrumentu Ocenjevanje spretnosti, spletni vprašalnik.

V dveh panelnih sklopih se bodo udeleženci seznanili s primeroma dobre prakse:

  • Ugotavljanje izobraževalnih potreb v občini Ajdovščina; sodelovali bodo Tadej Beočanin, župan Občine Ajdovščina, Eva Mermolja, Ljudska univerza Ajdovščina, ter Ana Furlani Mlinotest Živilska industrija d.d. ter
  • Proces razvoja poklicnega standarda za visoko tehnološko proizvodnjo; sodelovali bodo Polona Trebušak, Zasavska ljudska univerza, dr. Slavko Dolinšek, Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani, Sašo Knez, Aereform d.o.o., Trbovlje in Barbara Kunčič Krapež, Center za poklicno izobraževanje).

Zadnja dva plenarna prispevka bosta namenjena predstavitvama poročila Uresničevanje Resolucije o Nacionalnem programu izobraževanja odraslih (ReNPIO) 13-20 v letih 2014, 2015 in 2016 (mag. Peter Beltram, ACS) ter procesa Ocena stanja spretnosti za Slovenijo - 1. faza in prehod v 2. fazo (Ema Perme, MIZŠ).

Popoldne bo potekalo delo v dveh skupinah. V prvi se bodo udeleženci ukvarjali z opredelitvijo aktivnosti ministrstev za uresničevanje ciljev ReNPIO 13-20 in Strategije dolgožive družbe; razpravo bosta koordinirala mag. Peter Beltram in Marija Pukl iz Kabineta predsednika Vlade RS. V drugi skupini bodo udeleženci opredeljevali poti sodelovanja izobraževalcev z drugimi sektorji in deležniki za urejanje spretnosti; razpravo bo koordinirala Ema Perme iz MIZŠ.

Dogodek bo priložnost za spoznavanje aktualnih vsebin, sodelovanje pri njihovem udejanjanju pa tudi za neformalne stike strokovnjakov iz vse Slovenije in iz resorjev, ki se z izobraževanjem odraslih vse tesneje povezujejo.<< Nazaj