Za medije

Nacionalni partnerji na področju izobraževanja odraslih - Andragoški center Slovenije (ACS), Andragoško društvo Slovenije (ADS), Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja (CMEPIUS) - Nacionalna podporna služba za EPALE, Društvo organizacij za izobraževanje odraslih na srednjih šolah (DOIO) ter Združenje izobraževalnih institucij, g. i. z. (ZII) - smo 7. in 8. decembra v Austria Trend Hotelu v Ljubljani organizirali mednarodno konferenco z nazivom Gradimo mostove v izobraževanju odraslih.

Na dogodku je bilo 36 ključnih akterjev v izobraževanju odraslih v Bosni in Hercegovini, Črni gori, na Hrvaškem, v Makedoniji, na Kosovem in v Srbiji. Pridružili so se jim domači strokovnjaki in nosilci politike izobraževanja odraslih.

Konferenca je bila namenjena pregledu aktualnega stanja na našem stanovskem področju ter preučitvi priložnosti za več povezovanja in sodelovanja v izobraževanju odraslih v prihodnje. Sofinancirala sta jo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska komisija, program Erasmus+.

Naslednja konferenca v podobni zasedbi bo v letu 2016 v Mostarju. << Nazaj