22. Andragoški kolokvij

22. Andragoški kolokvij – osrednje strokovno srečanje v okviru projekta Teden vseživljenjskega učenja (TVU) 2018 – smo tudi letos priredili na lokalni ravni, in sicer 7. junija v dvorani Kolpern na Jesenicah. Soorganizirala sta ga Andragoški center Slovenije (ACS) in Ljudska univerza Jesenice (LUJ). Dogodek je bil namenjen premisleku o pomenu in priložnostih za razvoj ključnih kompetenc starejših odraslih, zato da bodo tudi v tem življenjskem obdobju dejavni in uspešni.

Temo smo v panelnih razpravah skupaj s predstavniki udeležencev – starejših odraslih pa tudi organizatorjev, izobraževalcev in svetovalcev – obdelali z več vidikov. Svoj pogled na življenjsko obdobje, ki ji prinaša nove izzive, si je z nami delila Polona Avsenak, upokojenka, predavateljica, občasno pa tudi udeleženka v programih za starejše. Z nami sta bila tudi priznana strokovnjaka v svetovnem merilu – red. prof. dr. Ana Krajnc ter Nizozemec Jumbo Klercq, ki sta nam spregovorila o svojih bogatih izkušnjah na tem področju. Strokovni program je bil prepreden s kulturnimi točkami, ki so nam jih pripravili Jeseničani. Bilo je prisrčno in zabavno.

Dogodka se je  udeležilo in ga soustvarjalo 88 oseb.

Predstavitve in video posnetki posameznih nastopov so oblavljeni tukaj, prijetno vzdušje na dogodku pa odražajo tudi fotografije.

Spremljajte nas na Facebooku